Klagshamns IP
5 maj 2010
19:00

Referat: IFK Klagshamn - AIF Barrikaden

Vi hade en 15-mannatrupp och gick runt mycket på alla spelare. Christian stod dock i mål hela matchen. I backlinjen spelade Florian, Marcus, Alex, Stefan och Mats. På mittfältet spelade Park, Henke, Tobbe, Dennis Zivkovic (ny), Anas Al-Krdi (come-back) och Ahmed Matar (ny). I anfallet spelade Dan, Pontus och Andy.

Vi gör en stabil första halvlek i motvinden. Vi hade stundtals ett riktigt fint passningsspel vilket dock underlättades av att de inte satte minsta press.

Halvleken innehöll få klara målchanser men en hel del halvchanser åt båda håll. De hade ett ribbskott i den 11:e min ganska snart följt av ännu en het chans. Vi hade senare ett läge där vi i princip kom med 2 man fria men där avslutet blev dåligt. Dåligt var däremot inte Dennis skott i 44:e min - ett mycket vackert skott i bortre krysset som betydde 1-0 till oss.

I andra halvlek kom Klagshamn ut som ett nytt och mycket bättre lag än i första halvlek då de trots en del oerhört snabba spelare inte fick ut mycket. Man satte nu mycket mer press på oss och varierade sitt anfallsspel och fick ut mer av anfallarnas snabbhet. Jag räknade till hela 10 klara målchanser för dem mot 3 för oss. Fyra av deras chanser resulterade också i mål. Redan i andra halvlekens 3:e minut kvitterade man och hade sedan en period med jättestort spelövertag.

Precis när man tyckte att vi höll på att komma tillbaka och flytta fram positionerna
kom de mål som Klagshamn tidigare gjort sig förtjänta av. De gjorde 3 mål inom 4 minuter c:a en kvart före slutet och efter detta var vi naturligtvis ett slaget lag även om det var vi som skapade den sista rejäla målchansen i matchen. Slutresultat 4-1 alltså, vilket kanske var lite väl stora siffror men deras seger var tveklöst rättvis.

Statistik:(våra siffror först) Hörnor 6-5, Skott på mål 3-9, Skott utanför 7-7